ACTUEEL

De Grave aan de slag als bestuursadviseur

Oud-minister en VVD-coryfee Frank de Grave gaat parttime aan de slag als bestuursadviseur bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. In zijn nieuwe rol zal De Grave zich vooral gaan bezig houden met bij politiek-bestuurlijke opdrachten.

Ruime ervaring

Met de komst van De Grave denkt Twynstra Gudde zich verder te kunnen ontwikkelen als belangrijke gesprekspartner en adviseur van bestuurlijk Nederland. De Grave kan bogen op een ruime bestuurlijke ervaring. Zo was hij ondermeer wethouder van Financiën en waarnemend burgemeester van Amsterdam, staatssecretaris van Sociale Zaken en minister van Defensie.
Ook was De Grave vijf jaar bestuursvoorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). In februari van dit jaar vertrok De Grave naar DSB Bank om de rol van Chief Financial Officer (CFO) op zich te nemen. Vanwege onenigheid met directeur Dirk Scheringa vertrok De Grave al na twee maanden.

Sleutelopgaven

De bestuursadviespraktijk van Twynstra Gudde bestaat naast Frank de Grave uit een aantal senior partners van Twynstra Gudde en enkele, exclusief aan Twynstra Gudde verbonden, externe adviseurs. Het werkterrein van bestuursadviesgroep heeft een sterke focus op de ‘sleutelopgaven’ en persoonlijke ambities en dilemma’s van bestuurders. Hierbij valt te denken aan intern en extern toezicht, het adviseren over complexe bestuurlijke processen, advies over alliantievorming en de inrichting van bestuurlijk strategische agenda’s.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top