ACTUEEL

Rijnstate-directeur wordt bestuurder Deventer Ziekenhuis

Eric Kroon is benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Deventer Ziekenhuis. Hij volgt per 1 oktober Jeroen Kleinjan op.

Kroon (46) is momenteel financieel directeur van ziekenhuis Rijnstate. Daarvoor bekleedde hij diverse financiële functies bij onder meer AkzoNobel, Arkin en IrisZorg. Naast zijn werk in het Arnhemse ziekenhuis is hij lid van de raad van toezicht van Stichting Jeugdinterventies.

In het Deventer Ziekenhuis zal hij zich onder meer gaan bezighouden met de aansturing van diverse zorggroepen, financiën, medisch-ondersteunende diensten, ICT en de facilitaire dienstverlening. Kroon volgt in Deventer bestuurder Jeroen Kleinjan op, die op 1 juni aan de slag is gegaan als nieuwe bestuursvoorzitter van Carintreggeland. eric kroon

De raad van toezicht denkt met Kroon een ervaren bestuurder binnen te hebben gehaald die de ziekenhuissector heel goed kent en die zijn sporen ook buiten deze sector heeft verdiend. Kroon zal samen met bestuursvoorzitter Gita Gallé een belangrijke coördinerende en sturende rol gaan vervullen bij het patiëntgerichter maken van de zorgstrategie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top