ACTUEEL

Werkstraf voor rovende thuiszorgmedewerksters

Twee medewerksters van een thuiszorgorganisatie in Purmerend zijn door de rechtbank in Haarlem schuldig bevonden aan het plunderen van de rekening van een terminale MS-patiënt. De rechtbank veroordeelde de vrouwen tot drie maanden voorwaardelijk celstraf en 120 uur werkstraf. Bovendien moeten ze na aftrek van onkosten een bedrag van bijna 33.000 euro aan de Staat betalen.

RTV Noord-Holland meldt op basis van het rechtbankverslag dat L.H. (57) en M.V. (50) uit Purmerend in 2013 stelselmatig grote bedragen van de rekening van de inmiddels overleden MS-patiënt hebben gehaald.

Het plunderen van de rekening bleek eenvoudig, want de patiënt had de twee zijn inlogcodes voor internetbankieren toevertrouwd. Zij hieven de spaarrekeningen van het slachtoffer op en sluisden het spaargeld door naar zijn betaalrekening. Om zijn pinpas in handen te krijgen, lieten de vrouwen een sleutel namaken. Uiteindelijk namen de vrouwen in de genoemde periode tienduizenden euro's van de betaalrekening op.

De vrouwen liepen tegen de lamp omdat ze de beschikking over grote contante bedragen niet goed konden verklaren. De nabestaanden van de MS-patiënt vissen achter het net. Volgens de rechter is het voor erfgenamen niet mogelijk om aanspraak te maken op materiële schade die is berokkend aan een inmiddels overleden naaste.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Nora Holtrust

8 juli 2016

Vreemde uitspraak: wel de 'onkosten' aan de staat terug moeten betalen maar de nabestaanden kunnen naar de erfenis fluiten.....

Top