Vastgoed

Twijfel over integriteit kostte verdachte bouwdirecteur baan

De van fraude verdachte bouwmanager Walter C. is in 2013 door het St Antonius Ziekenhuis ontslagen wegens twijfels over zijn integriteit. Dat meldt de Volkskrant. Deze informatie werd niet gedeeld met het kinderkankerziekenhuis Prinses Maxima, waar hij na zij ontslag weer aan het werk ging als bouwdirecteur.

Walter C. (59) werd deze week opgepakt op verdenking van omkoping en valsheid in geschrifte. De feiten zouden zich hebben afgespeeld tussen 2005 en 2013 toen hij bij het St Antonius werkzaam was als manager nieuwbouw. In die rol zou hij zich door zakenrelaties hebben laten omkopen met etentjes, kaartjes voor voetbalwedstrijden, contant geld en een verbouwing aan zijn woning. Het OM vermoedt dat het in totaal om meer dan twee ton gaat.

Onvoldoende vertrouwen

Het St Antonius schrijft op de eigen website dat het in 2013 een onderzoek naar de man heeft laten doen door Ernst & Young na aanwijzingen van bouwbedrijf Ballast Nedam. “De uitkomst van dit externe onderzoek gaf geen aanleiding om aangifte te doen bij justitie”, aldus het St Antonius. “Na overleg over de inhoud van het rapport met de voormalige bouwmanager is vastgesteld dat er onvoldoende vertrouwen was voor het continueren van de arbeidsrelatie.” C. werd vervolgens ontslagen zonder een financiële regeling.

Het St Antonius zweeg in eerste instantie tegen de nieuwe werkgever over het onderzoek. Tegenover de Volkskrant laat een woordvoerder weten dat dit een kwestie is van goed werkgeverschap bij ontslag. Pas nadat het Prinses Máxima Centrum  begin 2015 expliciet navraag deed naar geruchten rond C. deelde het St Antonius de eerdere bevindingen.

Het rapport van Ernst & Young is inmiddels ook door de fiscale opsporingsdienst Fiod opgevraagd bij het Sint Antonius, zo meldt de Volkskrant. Volgens de krant is er afgelopen maandag voor ruim 215 duizend euro beslag gelegd op de woning van C. Ook is er beslag gelegd op bankrekeningen en een auto.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top