Vastgoed

Syntrus Achmea koopt Medisch Centrum Dudokpark

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft het Medisch Centrum Dudokpark in Hilversum aangekocht namens haar klanten. Het centrum herbergt eerste- en tweedelijns zorgverleners en was eigendom van Bere Gezond.

Het Medisch Centrum Dudokpark in het centrum van Hilversum is gevestigd in een voormalig pand van de AVRO. Het werd vier jaar geleden geopend en er zijn onder meer drie huisartsenpraktijken, een tandarts-, fysio- en chiropractie praktijk en een dermatologisch specialistisch centrum in gevestigd. De opzet van Dudokpark past in het beleid van de overheid en de zorgverzekeraars om eerste en tweedelijns zorg dichter bij elkaar te brengen. Dat moet de zorg kwalitatief beter en kostenefficiënter maken.

"Voor institutionele beleggers is dit een gezonde investering met een interessant risicoprofiel", zegt directievoorzitter Henk Jagersma van Syntrus Achmea. "Pensioenen en zorg worden zo prachtig met elkaar verbonden." In een gezamenlijke studie met CBRE concludeerde Syntrus Achmea eerder dit jaar dat de belangstelling van institutionele beleggers voor zorgvastgoed toeneemt. Het beleggingsvolume is de afgelopen jaren vrijwel verdrievoudigd en neemt de komende jaren naar verwachting verder toe, volgens Syntrus Achmea.

Zorgfonds

Eerder dit jaar werd het Achmea Dutch Health Care Property Fund al uitgebreid met De Makroon in Amsterdam en Klaasje Zevenster in Amstelveen. Deze complexen combineren levensloopbestendige appartementen met intramurale zorgwoningen en ruimtes voor zorgondersteunende diensten. Daarnaast werd de Zorgboulevard Zaandam aan het zorgfonds toegevoegd. Ook dit complex biedt een combinatie van eerste en tweedelijnszorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top