ACTUEEL

Amphia en SHL-Groep werken samen voor medische diagnostiek

Ziekenhuis Amphia en eerstelijns diagnostisch centrum SHL-Groep bestendigen hun samenwerking voor het aanbieden van medische diagnostiek zoals bloedafname, functie-onderzoeken en beeldvormende diagnostiek.

Het samenwerkingsverband is erop gericht de zorgvoorzieningen van de eerste lijn en tweede lijn naadloos op elkaar aan te laten sluiten.

De samenwerking start als eerste in het Zorroo gebouw van het eerstelijns zorgcentrum in Oosterhout en zorgt ervoor dat de dienstverlening aan huisartsen en verloskundigen wordt verbeterd. Ook worden in de nieuwe situatie diagnostische onderzoeken zo veel als mogelijk dichtbij de verwijzer en patiënt samen op één plek aangeboden.

Prikpost

“Amphia wil de zorg voor patiënten zodanig inrichten en organiseren dat rekening wordt gehouden met de wensen en behoeften van patiënten en hun verwijzers. We kunnen de patiënt hiermee de beste zorg leveren, dicht bij huis. Patiënten kunnen in de wijk naar een prikpost, naar het diagnostisch centrum in Oosterhout of indien nodig naar Amphia. Ook verzorgt SHL-Groep dagelijks huisbezoeken voor ons aan patiënten die niet naar een bloedafnamelocatie kunnen komen", aldus Ernst Hoette, vice-voorzitter raad van bestuur Amphia.

Specialisten

Astrid van der Put, Raad van Bestuur SHL-Groep: “Door het samen met Amphia te organiseren, slaan we een brug tussen de eerstelijnszorg van huisartsen, verloskundigen, en fysiotherapeuten en de tweedelijnszorg in het ziekenhuis. We kunnen zo vanuit onze organisatie ook de tweede lijn bedienen. In het diagnostisch centrum worden naast bloedafnames, functieonderzoeken en beeldvormende onderzoeken met beoordeling hiervan door specialisten uitgevoerd.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top