Vastgoed

Nieuwe buurt met zorg- en koopwoningen in Heerde

Nieuwe buurt met zorg- en koopwoningen in Heerde

Zorgorganisatie Viattence heeft een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van een nieuwe buurt in Heerde.

Samen met NLII Apollo Zorgvastgoedfonds en zorgvastgoedontwikkelaar Vitaal ZorgVast gaat Viattence op het terrein van de huidige Wendhorst voor haar cliënten een nieuw thuis realiseren. Daarnaast zal gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM de nieuwe buurt compleet maken met de ontwikkeling van koopwoningen. De realisatie is in handen van BAM Bouw en Techniek en BAM Woningbouw.

Open buurt

Met dit nieuwbouwplan verdwijnt het grote regionale 'verpleeghuisinstituut' Wendhorst en komt er een open buurt waarbij de bewoners van de Viattence huizen onderdeel van het dagelijks leven in de directe omgeving zijn, net zoals bij de nieuwbouwlocaties Veldheem in Wezep en De Klaarbeek en De nieuwe Antoniehof in Epe.

Hofje

In de nieuwe buurt komen koopwoningen, een centraal gelegen dierenweide en twaalf huizen voor in totaal 96 bewoners met een zware zorgvraag.  Elk huis biedt ruimte voor acht bewoners. De huizen worden gebouwd in de vorm van een hofje en staan met elkaar in verbinding door een tuin. In de nieuwbouw aan de Eperweg gaan de bewoners boven slapen en beneden wonen, net zoals thuis. Op  het aangrenzende terrein zal AM circa vijftig koopwoningen in diverse typen ontwikkelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top