ACTUEEL

IGZ: Mondzorg Weert mag weer zorg leveren

Het Instituut Mondzorg Weert mag weer open. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft het bevel dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op 27 mei aan de mondzorginstelling gaf, laten beëindigen.

De instelling voldoet naar het oordeel van de inspectie weer aan de voorwaarden om goede zorg te kunnen leveren.

Op 27 mei heeft de inspecteur voor de gezondheidszorg een bevel gegeven om zowel het Instituut Mondzorg Weert BV. als het tandtechnisch laboratorium T.T.L.C. Hensen te sluiten.

Op  10 juni is het bevel ten aan zien van het tandtechnisch laboratorium T.T.L.C. beëindigd, omdat er geen patiëntbehandelingen meer plaatsvonden, maar enkel tandtechnische laboratorium werkzaamheden worden uitgevoerd voor tandartsen uit de omgeving.

Het bevel tegen Instituut Mondzorg Weert wordt nu opgeheven naar aanleiding van een inspectiebezoek op 5 juli, waaruit bleek dat de geconstateerde tekortkomingen zijn weggenomen.

Er is een aantal maatregelen genomen, waaronder het inenten van alle mede werkers tegen hepatitis B, de dispensers voor handalcohol en zeep zijn in alle ruimten gerepareerd, aldus de inspectie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top