Finance

Stroomlijning directie kost GGZ Drenthe ruim vier ton

GGZ Drenthe betaalt een omwille van bestuurlijke stroomlijning vertrokken directeur vrijwel zijn volledige salaris door tot aan zijn pensioen. Dat meldt RTL Nieuws op basis van de zojuist verschenen jaarrekening van moederconcern Espria.

Erik van der Haar legde begin 2015 zijn functie neer, omdat de instelling de bestuurlijke top wilde stroomlijnen en geld wilde besparen. Uit de jaarrekening blijkt dat Van der Haar gewoon op de loonlijst is blijven staan, zo meldt RTL Nieuws. Vorig jaar ontving hij een beloning van 256.175 euro. De regeling kost GGZ Drenthe in totaal 448.000 euro, aldus RTL.

Een woordvoerder laat tegenover RTL weten dat Van der Haar na zijn vertrek als directeur de rol van ‘intern toezichthouder kwaliteit’ op zich heeft genomen. "In plaats van een zak geld mee te geven, kiest deze instelling ervoor om iemand nog iets zinvols te laten doen", stelt de woordvoerder.

Financiële problemen

GGZ Drenthe heeft een moeilijk jaar achter de rug. Over 2015 boekte de instelling een verlies van 4,6 miljoen euro op een omzet van 160 miljoen euro. In 2014 bedroeg het verlies 6,1 miljoen euro. Als reactie op de problemen maakte GGZ Drenthe bekend de komende jaren 240 arbeidsplaatsen te gaan schrappen.
Bij alle financiële problemen stond GGZ Drenthe vorig jaar ook enige tijd onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). t gesteld. Volgens de IGZ was de kwaliteit van zorg is op verschillende onderdelen onvoldoende en lukte het de instelling niet goed om dit te verbeteren.

 

 

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top