ACTUEEL

IGZ opent inschrijving ZorgVeiligPrijs

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is op zoek naar het beste initiatief in 2009 op het gebied van patiënt- of cliëntveiligheid in de zorg. Inschrijven voor de IGZ ZorgVeiligPrijs kan tot 15 februari 2010.

Navolging stimuleren

De inspectie reikt de prijs voor de tweede keer uit. Het initiatief Team Resource Management van het Oogziekenhuis heeft de eerste IGZ ZorgVeiligPrijs gewonnen. Met de prijs wil de IGZ navolging van goede initiatieven bij andere aanbieders stimuleren.

Genomineerden

 In mei maakt de IGZ maximaal tien genomineerden bekend. De winnaar wordt bekend gemaakt op het jaarlijkse IGZ congres over Patiëntveiligheid op 15 juni 2010 in De Doelen te Rotterdam.

Juryleden

De jury van de IGZ ZorgVeiligPrijs bestaat uit Gerrit van der Wal, Inspecteur-generaal voor de Gezondheidszorg (voorzitter), Wim Deetman, lid Raad van State, Lidy Hartemink, directeur Gezondheidszorg Univé-VGZ-IZA-Trias,  Harry Molendijk, kinderarts-neonatoloog en medisch manager centrum patiëntveiligheid Isala Klinieken, Peter Holland, oud-voorzitter KNMG en Rein Willems, lid CDA-fractie Eerste Kamer. Als president-directeur van Shell Nederland onderzocht Willems de patiëntveiligheid in Nederlandse ziekenhuizen.

>> Skipr weekly <<

Elke zondagochtend om 8:00 uur het laatste nieuws in het weekoverzicht ontvangen? Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top