ACTUEEL

Unicef: aids blijft groot gevaar voor kinderen

Unicef waarschuwt dat aids een groot gevaar blijft voor kinderen en jongeren. Ondankt grote vooruitgang in het bestrijden van aids is er meer inzet nodig voor de bescherming tegen aids. De kinderrechtenorganisatie zegt dat aan de vooravond van een aidsconferentie in Durban.

Het aantal sterfgevallen door aids onder jongeren tussen 15 en 19 jaar is wereldwijd verdubbeld sinds 2000. In 2015 waren 29 nieuwe infecties per uur in deze leeftijdsgroep. Meisjes zijn zeer kwetsbaar en vormen 65 procent van de nieuwe hiv-gevallen onder jongeren.

Sinds 2000 is door een gezamenlijke inspanning de infectie van moeder op kind wereldwijd met 70 procent teruggebracht. In de afgelopen 15 jaar hebben de programma’s wereldwijd 1,6 miljoen nieuwe hiv-infecties voorkomen bij kinderen. Daarnaast heeft het verstrekken van aidsremmers 8,8 miljoen levens gered.

"Na al de geredde en verbeterde levens dankzij preventie, behandeling en zorg; na alle gewonnen gevechten tegen vooroordeel en onwetendheid over deze ziekte is aids nog altijd de tweede wereldwijde doodsoorzaak voor jongeren tussen 10 en 19 jaar en de nummer 1 doodsoorzaak in Afrika”, zegt Unicef directeur Anthony Lake. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top