Finance

Solace failliet, vraagtekens bij rol eigenaar

Solace failliet, vraagtekens bij rol eigenaar

De Twentse thuiszorgorganisatie Solace ATC is dinsdag failliet verklaard. Hierdoor staan zo’n 225 medewerkers op straat. Het personeel en vakbond FNV zetten hun vraagtekens bij de rol die eigenaresse Trees Zwienenberg speelde. Dat schrijft de Volkskrant woensdag.

Nadat maandag het dreigende faillissement werd bekend gemaakt, hakte de rechtbank van Noord-Nederland dinsdag de knoop door. De schulden van het thuiszorgbedrijf aan onder meer de Belastingdienst en het pensioenfonds waren te groot om door te kunnen.

Volgens eigenaresse Zwienenberg is het faillissement het gevolg van de overdracht van de thuiszorg aan de gemeenten. Solace, dat zich voornamelijk richtte op zwaardere en daarmee duurdere thuiszorg, kreeg sindsdien minder zorguren toebedeeld en verloor de helft van de omzet in Twente, schrijft de Volkskrant.

Volgens werknemers en de FNV heeft Zwienenberg boter op het hoofd. Zij zou cliënten in de afgelopen periode hebben doorgeschoven naar BiOns, een concurrerend zorgbedrijf waar zij eveneens de eigenaresse van is. Het dure personeel bleef achter bij Solace, terwijl het werk naar BiOns verdween. 

Zwienenberg wijst deze aantijgingen af en vindt dat de FNV te ver gaat, aldus de Volkskrant.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top