ACTUEEL

'Klokkenluidersregeling houdt integriteitsbeleid tegen'

De klokkenluidersregeling in de zorg is geen eindoplossing, maar een noodoplossing. Organisaties met een ethische bedrijfscultuur hebben geen klokkenluidersregeling nodig. Dat stelt Aart Bloemheuvel, expert op het gebied van integriteitsmanagement.

Stimuleren ethische bedrijfscultuur

Organisaties die te veel leunen op de klokkenluidersregeling remmen zichzelf in het bereiken van een structureel integriteitsbeleid. Zij staan onvoldoende stil bij het feit dat de klokkenluidersregeling een noodgreep is. De regeling is slechts een tussenoplossing op weg naar een ethische bedrijfscultuur. Dit stelt Aart Bloemheuvel, managing partner bij IRS. Bloemheuvel heeft dertig jaar ervaring met grote internationale fraude- en toedrachtsonderzoeken onder meer als commissaris van politie en als verantwoordelijke voor de afdeling Investigations bij PricewaterhouseCoopers.

Eerste stap

“De klokkenluidersregeling wordt als eindoplossing gezien, terwijl het pas een eerste stap is. Daardoor rusten organisaties op hun lauweren en worden integriteitsproblemen niet opgelost. Dit heeft ernstige gevolgen voor de geloofwaardigheid, reputatie en de continuïteit van organisaties”, zegt Bloemheuvel.

Reputatie en misstanden

“Organisaties met een ethische bedrijfscultuur hebben geen klokkenluidersregeling nodig”, volgens Bloemheuvel. “Binnen een ethische bedrijfscultuur zijn alle werknemers samen verantwoordelijk voor de reputatie van de organisatie. Dan worden misstanden ook zonder regeling aan de kaak gesteld”.

Klokkenluidersregeling als noodgreep

Maar zolang het rapporteren van onethisch gedrag leidt tot ontslag, pesten, dreigen en onveiligheid, kan een organisatie geen afstand doen van noodgrepen als de klokkenluidersregeling, vindt Bloemheuvel. Organisaties moeten volgens hem in woord en daad uitdragen wat hun visie is op bedrijfsintegriteit. De voorbeeldfunctie van het management en de HR-afdeling zijn hierbij van cruciaal belang.

Schandalen voorkomen

Bloemheuvel roept bedrijven op om structureel aandacht te besteden aan integriteitsbeleid. Alleen dan kunnen schandalen, zoals de bouwfraude, worden voorkomen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

24 november 2009

als de heer Bloemheuvel bedoelt dat een ethische bedrijfscultuur ook ruimte laat om op een fatsoenlijke manier om te gaan met dissidenten en mensen die 'de vuile was buitenhangen', dan heeft hij gelijk. want zelfs de meest ethische bedrijfscultuur kan niet voorkomen dat individuele medewerkers tot de conclusie komen dat hen geen andere weg meer openstaat dan de vuile was buiten te hangen. maar het helpt natuurlijk wel als de bedrijfscultuur uitnodigt tot open discussie over gesignaleerde problematische situaties.

Top