Vastgoed

Franciscus Vlietland mikt op zorghotel

Franciscus Gasthuis & Vlietland onderzoekt de mogelijkheden om een zorghotel te bouwen. Het ziekenhuis in Schiedam wil zo inspringen op de toenemende zorgvraag van met name ouderen.

Volgens Franciscus Gasthuis & Vlietland is een zorghotel waar oudere patiënten na hun operatie of behandeling kunnen revalideren een goed instrument om de groeiende zorgvraag van ouderen op te vangen.

Daarbij gaat het om mensen die geen klinische zorg nodig hebben in het ziekenhuis, maar die ook niet meteen naar huis kunnen. "Deze mensen hebben professionele ondersteuning nodig'', chirurg Wietske Vrijland, eveneens voorzitter van de medische staf, in het AD. “Het zijn vaak patiënten op leeftijd die met meerdere problemen kampen. Bijvoorbeeld mensen die moeten revalideren na een operatie voor een nieuwe heup. Of patiënten die moeten herstellen na een herseninfarct.”

Gezien de bevolkingssamenstelling is de verwachting dat het zwaartepunt van die zorg bij het Vlietland in Schiedam komt te liggen. Daarbij past de voorziening in de herprofilering van de ziekenhuislocaties van Franciscus. Waar op de locatie Franciscus Gasthuis het accent komt te liggen op acute zorg, concentreert Vlietland zich op planbare zorg. Een eventueel zorghotel past bij dit profiel. “Bovendien is het een voorziening voor de hele regio en kan het dus ook mensen vanuit de omgeving aantrekken”, stelt Vrijland.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

22 juli 2016

Bij het SFG is/was toch altijd al een voorziening die lijkt op een zorghotel?

Ron Vos

24 juli 2016

Klopt naast het ziekenhuis is een zorghotel met 66 kamers. Zeker voor ouderen is het heerlijk dat ook de partner kan verblijven. Het zorghotel is voor jong en oud. ( wat is oud)

Jaap van den Heuvel

25 juli 2016

Het wordt dus een verpleeghuis.

Top