ACTUEEL

Gemeenten Groene Hart gedaagd om aanbesteding jeugdzorg

Zeven zorginstanties en vrijgevestigde zorgverleners spannen een rechtszaak aan tegen de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem. De zorgverleners zijn van 2017 tot en met 2019 niet gecontracteerd voor jeugdhulp in de gemeenten, zo meldt het Leidsch Dagblad.

Het consortium, bestaande uit GGZ Rivierduinen, ’s Heerenloo, Inzowijs, MEE, Stek Jeugdhulp, Flexus Jeugdplein, OnderwijsAdvies en de vrijgevestigden, is het niet eens met de aanbestedingsprocedure die de twee gemeenten hanteren.

Kaag en Braassem en Alphen willen niet langer jeugdzorg inkopen samen met de andere gemeenten in Holland Rijnland. Beiden willen met één organisatie te maken hebben die alle vormen van zorg aanbiedt.

De gegadigden moesten bij het indienen van een plan voldoen aan de eisen van de gemeenten dat iedereen wordt beholpen en er geen wachtlijsten ontstaan. Zicht op aantallen kregen ze niet. De eisen zijn te streng, vinden de zorgorganisaties.

Aan welk bedrijf de jeugdzorg is gegund, zeggen Alphen en Kaag en Braassem niet, aldus het Leidsch Dagblad. De uitspraak van de rechter wordt eind september verwacht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top