ACTUEEL

Volgende aidsconferentie in Amsterdam

Amsterdam zal in 2018 het toneel zijn van de volgende tweejaarlijkse, internationale aidsconferentie gehouden zijn. Dit is bekend gemaakt op de laatste dag van de conferentie AIDS2016, in Durban, Zuid-Afrika.

Een week lang is in Durban door meer dan 15 duizend deelnemers uit meer dan 150 verschillende landen, een evaluatie gemaakt van de wereldwijde aidsbestrijding tot nu toe. Louise van Deth, directeur van Aids Fonds-STOP AIDS NOW!-Soa Aids Nederland is allerminst optimistisch. "Ik ben bezorgder dan voorheen. De bijdrage van donorlanden aan aidsbestrijding is gedaald, terwijl de hiv-infecties wereldwijd toenemen"

Testen en behandelen

Wereldwijd zijn er 37 miljoen mensen met hiv, meer dan de helft heeft geen toegang tot medicijnen. "Preventie, testen en direct behandelen is de enige manier om onnodige doden te voorkomen. Dat vraagt nog een enorme internationale inspanning", zegt van Deth, "Maar er is vooral politieke wil nodig om seksisme, stigma en discriminatie van mensen met hiv uit te bannen. Dat is de enige manier om voorgoed een einde te maken aan aids in de wereld.”

PITCH

Het Aids Fonds wil, samen met de overheid, de komende jaren extra investeren in het ondersteunen van jonge mensenrechtenactivisten in die landen waar mensen met hiv bedreigd worden door discriminerende wetgeving. In Durban werd PITCH gelanceerd, een nieuwe samenwerking tussen aidsactivisten in Nederland en 9 andere landen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top