Vastgoed

Cofinimmo investeert in zorgvastgoed over de grens

De Belgische vastgoedinvesteerder Cofinimmo maakt bekend 25 miljoen euro te investeren in zorgvastgoed over de grens. Het bedrijf heeft een woonzorgcentrum in het Duitse Calau verworven en investeert daarnaast in de uitbreiding van een revalidatiecentrum in Frankrijk en de renovatie en uitbreiding van twee woonzorgcentra in België.

Cofinimmo heeft het Duitse woonzorgcentrum Seniorenresidenz Calau verworven op 22 juli. Het betreft nieuwbouw van 4600 vierkante meter, met 81 bedden en twintig plaatsen voor dagverzorging, in de regio Brandenburg. De zorgaanbieder, de Groep M.E.D. Gesellschaft für Altenpflege mbH, is gespecialiseerd in verzorging en begeleiding van senioren. De huurovereenkomst is afgesloten voor een vaste duur van 25 jaar met een optie op verlenging voor vijf jaar. De investeringswaarde bedraagt 9,1 miljoen euro en het bruto initieel huurrendement 6,14 procent.

Cofinimmo heeft in juni een samenwerkingsakkoord ondertekend met zorgaanbieder Inicéa voor de uitbreiding en renovatie van Domaine de  Vontes, een revalidatiecentrum gelegen te Esvres-sur-Indre in Frankrijk. De werkzaamheden, voor een  totaalbedrag van 6,8 miljoen euro, gaan eind september van start en worden uiterlijk in het laatste kwartaal van 2018 beëindigd. De instelling breidt uit met 2214 vierkante meter tot 8209 vierkante meter. In totaal zal het complex 162 bedden tellen. Ook worden er kantoren, een vergaderzaal en bijgebouwen neergezet. Cofinimmo en Inicéa gaan een  huurovereenkomst afsluiten met een vaste looptijd van twaalf jaar.

Woonzorgcentra in België

Verder heeft Cofinimmo in juni een overeenkomst getekend met Senior Living Group voor de renovatie en uitbreiding van twee woonzorgcentra in België. De werkzaamheden zullen in totaal 9,2 miljoen euro kosten. Na afronding zal het woonzorgcentrum Zonnewende in Aartselaar 3500 vierkante meter meer oppervlak hebben en in totaal tweehonderd bedden tellen. De werkzaamheden gaan binnenkort van start en zijn naar verwachting klaar in het tweede kwartaal van 2018.

Het woonzorgcentrum De Nootelaer in Keerbergen zal na renovatie en een uitbreiding met 500 vierkante meter, 45 bedden tellen. De werkzaamheden gaan van start in het eerste kwartaal van 2017 en duren tot het eerste kwartaal van 2018. Bij de oplevering van de werkzaamheden zullen Cofinimmo en Senior Living Group twee huurovereenkomsten van respectievelijk 20 en 27 jaar ondertekenen. De bruto initiële huurrendementen van deze drie projecten liggen tussen 6,25 procent en 6,50 procent.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top