ACTUEEL

Bestuursvoorzitter neemt afscheid van St. Anna Zorggroep

Bestuursvoorzitter Ed Rutters neemt eind 2016 afscheid van de St. Anna Zorggroep in Geldrop. Als reden voor zijn vertrek noemt Rutters de fusie met het Catharina Ziekenhuis.

“De voorgenomen fusie tussen de St. Anna Zorggroep en het Catharina Ziekenhuis, met na de fusie het integratietraject, vraagt naar mijn mening van een bestuurder een commitment voor jaren", zegt Rutters in een verklaring. `Na bijna tien jaar bijzonder betrokken geweest te zijn, heb ik de beslissing genomen om eind 2016 afscheid te gaan nemen van de St. Anna Zorggroep in Geldrop. Een lastig besluit, maar wel een logisch moment om het stokje aan anderen over te dragen.”

De Raad van Toezicht vindt het vertrek een groot verlies voor de organisatie. Volgens voorzitter Gerrit Witzel is het St. Anna uitgegroeid onder Rutters´ leiding uitgegroeid tot `een stabiele en financieel meer dan gezonde organisatie waar patiënten hoogwaardige en persoonlijke zorg krijgen`.

Rutters blijft tot het einde van het jaar als bestuurder bij de St. Anna Zorggroep, zodat de raad van toezicht op zijn vertrek kan anticiperen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top