ACTUEEL

Japanner doodt 19 mensen in zorginstelling

Negentien mensen zijn dinsdagmorgen in een verzorgingsinstelling in Japan doodgestoken. Bij de aanval raakten nog eens 25 mensen gewond, van wie twintig zwaargewond. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

Er bestond in eerste instantie onduidelijkheid over het aantal gewonden, dat eerst werd geschat op meer dan veertig. Een man ging met een mes tekeer in een verzorgingsinstelling voor lichamelijk gehandicapten, in Sagamihara ten zuidwesten van Tokio.

De politie heeft de dader kunnen arresteren toen hij het politiebureau in kwam lopen en direct zei: "Ik heb het gedaan". Ook liet hij weten dat hij "de wereld van invaliden wilde afhelpen".

De verdachte is volgens Japanse media de 26-jarige Satoshi Uematsu, naar eigen zeggen een oud-medewerker van de instelling.

Zeldzaam

Een vergrijp met zoveel doden komt in Japan nauwelijks voor. Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn in het Aziatische land nooit zoveel mensen omgekomen bij een enkele daad, meldt de BBC.

In 2001 werden acht kinderen op een basisschool in Osaka doodgestoken door een psychisch gestoorde man en in 2008 kwamen zeven mensen om het leven door steekwonden in de hoofdstad Tokio. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

joop

11 augustus 2016

tja in nederland gaan psygische zieken langzaam dood door de vele medicatie met alle bijwerkingen vandien ,en verdienen instanties aan deze doelgroep , waar toch niemand naar kraait . rare wereld .

Top