Finance

IGZ: Salida Crisisopvang moet zorg verbeteren

Salida Crisisopvang in Haaksbergen moet maatregelen treffen na geluiden over onjuiste uitvoering van zorgverlening. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) eist verbeteringen van de opvang. Dat meldt TC Tubantia.

Financiële problemen

TC Tubantia heeft in september bericht over de financiële problemen van Salida, crisisopvang voor licht verstandelijk gehandicapte jongeren. Oud-medewekers stelden dat veel pgb-geld niet aan zorg zou worden besteed. Salida zou vaak niet in staat zijn de salarissen uit te betalen. Medewerkers stappen daarom op bij de organisatie. Zij starten een eigen crisisopvang en nemen kinderen uit Salida mee.

Inkomsten blijven uit

Directeur Eduard Apeldoorn heeft destijds aangegeven te weinig geld te ontvangen van de ouders. Hij heeft net kunnen voorkomen dat de belastingdienst beslag zou leggen op de goederen van Salida.

Maatregelen

De partner-crisisopvang in oprichting in Agelo bleek daarnaast ook illegaal te zijn en de gemeente eiste ontruiming. Salida moet van de IGZ voor alle jongeren in de opvang zorgplannen paraat hebben en uitvoeren. De kinderen moeten binnen twee weken naar school, er moet een klachtencommissie komen en het personeel moet zorgvuldiger omgaan met medicatie. Apeldoorn zegt in TC Tubantia de maatregelen te hebben ingevoerd of ermee bezig te zijn.

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top