ACTUEEL

Vier miljoen zorgverzekerden grijpen naast korting

Ruim 3,8 miljoen Nederlanders betalen samen 223 miljoen euro te veel voor hun zorgverzekering. Dat blijkt uit berekeningen van vergelijkingssite Verzekeringssite.nl.

Collectiviteitskorting

Deze mensen hebben hun basisverzekering afgesloten bij een verzekeraar die dezelfde polis ook tegen collectiviteitskorting aanbiedt. Deze groep vormt ongeveer dertig procent van de verzekerden. Per persoon zouden zij zo'n zestig euro kunnen besparen door zich aan te sluiten bij een collectief, bijvoorbeeld via hun werkgever, vakbond of vereniging. Iedereen kan zich wel bij een of ander collectief aansluiten, zei directeur Eric Hordijk van Verzekeringssite.nl maandag in een toelichting.

Interesse in overstappen

Onder druk van de economische crisis overwegen meer Nederlanders dan voorheen over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, aldus Hordijk. Hij baseert zich op de stijgende belangstelling van bezoekers van zijn site voor zorgverzekeringen. Ook Independer.nl constateert een grotere interesse. Deze vergelijkingssite verwacht dat dit jaar vijf procent van de verzekerden overstapt. Vorig jaar was dat nog zo'n drie procent. De Consumentenbond spreekt ook voor dit jaar van drie procent. (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top