Tech

Vitalys lanceert app in behandeling van overgewicht

Vitalys, kliniek tegen overgewicht, biedt haar patiënten sinds kort een speciale app aan die hen kan ondersteunen in het traject van een maagverkleining. Met behulp van de app kan Vitalys informatie gedoseerd aanleveren op het moment dat het voor de patiënt echt relevant is en op een apparaat dat bijna altijd binnen handbereik is.

Een maagverkleinende operatie gaat altijd gepaard met een langdurig begeleidingstraject, waarin intensief gewerkt wordt aan een nieuwe leefstijl. In totaal duurt het traject met begeleiding wel zeven jaar. De Vitalys-app zet alle stappen van het traject met de bijbehorende informatie op een overzichtelijke tijdlijn. De patiënt ontvangt korte berichten op relevante momenten. Zo krijgt hij op de dag voor een operatie informatie over wat hij wel of niet mag eten en drinken en na de operatie informatie over bijvoorbeeld het verwijderen van de hechtingen en wat de richtlijnen zijn voor voeding na de operatie.

Daarnaast zijn in de app onder meer video’s te bekijken over de behandeling en de verschillende operaties, vindt men er veelgestelde vragen en adviezen over voeding en multivitamines en zijn alle contactmomenten opgenomen. De app is ontwikkeld door Interactive Studios, die met deze ‘behandelpad-app’ heeft gewonnen. Patiënten kunnen de app 'Vitalys Nederland' gratis downloaden in de Google Play en App Store. De app is bedoeld voor patiënten die een gastric sleeve of gastric bypass-operatie ondergaan en wordt in de toekomst uitgebreid met ander bariatrische operatiemogelijkheden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top