ACTUEEL

Overijsselse zorgboerderij krijgt onvoldoende

De kwaliteit van de jeugdhulp bij zorgboerderij Mentraining Salland in het Overijsselse dorpje Lettele is onvoldoende. Volgens de Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg zijn er tekortkomingen op het gebied van de kwaliteit van de leefomgeving en de veiligheid in het algemeen. Ook de veiligheid omtrent medicatieverstrekking schiet tekort, aldus de inspecties donderdag.

Slechts vier van de elf getoetste criteria waren voldoende. De inspectie onderzocht in het voorjaar drie zorgboerderijen, 'De Verborgen Kracht' (eveneens in Lettele), 'Eben-Haëzer' (Zuid-Holland) en 'Mentraining Salland'. Bij de eerste twee is de kwaliteit volgens de inspecties wel in orde. Aanleiding voor de onderzoeken waren verschillende zorgwekkende signalen die waren binnengekomen.

"Wij zijn druk bezig met het herstellen van de onvoldoende punten. We gingen ervan uit dat het allemaal in orde was, maar blijkbaar is dat niet zo", zegt Carolien Schoneveld van Men-training Salland. De kleinschalige zorginstelling moet van de inspectie alle verbeterpunten voor medio oktober hebben doorgevoerd. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top