ACTUEEL

Overname failliet Solace door Tzorg zo goed als rond

Zorgaanbieder Tzorg mag van curator Jacques Daniel de failliete thuiszorgorganisatie Solace uit Rijssen overnemen. Dat meldt dagblad Tubantia. Tzorg bleef samen met twee andere zorgaanbieders over als serieuze overnamekandidaat, nadat eerst vijf kandidaten zich hadden gemeld.

Daarmee zou de werkgelegenheid van de ruim 200 Solace-medewerkers gered zijn. Ook behouden de cliënten hun eigen verzorgende. De Twentse gemeenten waar Solace cliënten had zijn op 27 juli ingelicht en hebben hun medewerking toegezegd aan een soepele overgang van Solace naar Tzorg, dat volgens de curator het beste bod heeft gedaan.

Aasgier

Vakbond FNV eist dat de thuishulpen van Solace er bij de overname niet op achteruit gaan, maar dat kan de curator niet toezeggen, aldus Tubantia. Een aantal medewerkers zal niet dezelfde arbeidsvoorwaarden en hetzelfde loon krijgen. FNV gaat dan ook niet akkoord met het overnamevoorstel voor Solace zoals dat is gepresenteerd. Volgens de FNV krijgen medewerkers straks 25 procent minder loon. Om die reden noemt vakbondsbestuurder Wim van der Hoorn TZorg "de aasgier onder zorgaanbieders".

De rechter-commissaris heeft toestemming gegeven voor de overname, evenals de gemeenten. De gemeenten hebben verzocht de overgang per 15 augustus te laten plaatsvinden. Alle cliënten krijgen zo snel mogelijk bericht via de eigen gemeente over wat deze overname voor hen persoonlijk betekent.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top