Finance

Oosterpoort heeft ruim 1 miljoen euro tegoed van gemeenten

Jeugdhulpverlener Oosterpoort uit Oss wacht op de uitbetaling van meer dan een miljoen euro door 31 verschillende gemeenten. Bestuurder Gerco Schep belt wethouders van deze gemeenten persoonlijk om te vragen om uitbetaling.

Dit meldt Binnenlands Bestuur (BB).

Oosterpoort levert zorg aan kinderen in gemeenten met wie de instelling contracten heeft afgesloten. Deze gemeenten betalen de zorg vooruit. Maar de jeugdzorgaanbieder levert ook zorg aan jongeren die uit gemeenten komen waar geen contract mee is. Die hebben een ander systeem van factureren, die bovendien regelmatig wisselen. Schep: "Dus dan denk je het eindelijk goed gedaan te hebben en dan is er één veldje van de honderd niet goed ingevuld en blijft de factuur open staan."

De Vereniging Nederlandse Gemeenten heeft standaarden opgesteld, maar de gemeenten leggen die volgens Schep naast zich neer. Hij zegt tegen BB: "Ze gaan allemaal opnieuw het wiel uitvinden en dat werkt niet. Volgens mij los je 80% van de problemen op als er standaarden komen waar gemeenten zich aan houden." Volgens de bestuurder leiden onbetaalde facturen ertoe dat organisaties in liquiditeitsproblemen komen en dat de sector bij de banken als onbetrouwbaar te boek staat.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top