Finance

Zorgzaam Twente staakt werkzaamheden

De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft besloten het bevel dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) recent aan de Stichting Zorgzaam Twente heeft gegeven, te beëindigen. De reden is dat de zorgaanbieder de activiteiten heeft gestaakt.

De IGZ heeft op 30 juni 2016 een bevel opgelegd aan de Stichting Zorgzaam Twente. Dit bevel hield in dat de zorginstelling met onmiddellijke ingang de zorg moest overdragen aan een andere betrouwbare zorgaanbieder. Daarnaast mocht Zorgzaam Twente geen nieuwe Wlz-cliënten meer aannemen. Op 7 juli 2016 is dit bevel verlengd door de staatssecretaris.

De inspectie heeft op 12 juli 2016 opnieuw een inspectiebezoek afgelegd bij Zorgzaam Twente en vastgesteld dat er bij de zorginstelling geen sprake meer is van een acuut risico voor de cliëntveiligheid. Er wordt op dit moment bij de zorgaanbieder namelijk geen zorg meer verleend aan Wlz-cliënten. Daarnaast heeft de curator gemeld dat de activiteiten van Zorgzaam Twente zijn gestaakt en gestaakt blijven. De inspectie stelt vast dat het "niet waarschijnlijk" is dat Zorgzaam Twente op korte termijn opnieuw zorg zal leveren aan Wlz-cliënten.

Acuut risico

Tijdens een bezoek aan de zorgaanbieder in juni constateerde de inspectie ernstige tekortkomingen die een acuut risico vormen voor de patiëntveiligheid en de gezondheid van de cliënten. Er werkten te weinig en te weinig deskundige mensen en er was onvoldoende toezicht op dat cliënten op tijd en op de juiste manier hun medicijnen kregen. Zorgzaam Twente levert zorg en begeleiding aan jongvolwassenen met een psychische en/of verstandelijke beperking.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top