HRM

Viecuri gaat snijden in formatie

VieCuri Medisch Centrum met vestigingen in Venlo en Venray staat voor een grote bezuiniging. Dat meldt 1Limburg op basis van een brief van de raad van bestuur aan het personeel. Hoewel de precieze gevolgen voor het personeel nog onduidelijk zijn, staat al vast dat er ontslagen zullen vallen.

Doel van de ingreep is een een structurele besparing van 6,8 miljoen euro. Blijkens de brief wil de raad van bestuur per 1 oktober de eerste fase van de operatie afronden, zo meldt 1Limburg. Voor de patiënten zou de operatie uiteindelijk positieve gevolgen moeten hebben, in de vorm van kortere wachttijden en dito opnameduur.

Wachten op adviezen In dezelfde brief staat ook dat de reorganisatie nog ter advisering bij de ondernemingsraad, cliëntenraad en Medisch Specialistisch Bedrijf ligt. Zolang zij geen advies hebben uitgebracht, wordt geen enkel besluit uitgevoerd.In het Limburgse ziekenhuis werken ruim 3000 mensen.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

2 augustus 2016

Vele bestuurders hebben de afgelopen jaren nagelaten om op doelmatigheid te sturen.
Nu zit er gelukkig een jongen uit Tuindorp Vreewijk die weet hoe dat moet en ook de moed heeft om het handen en voeten te geven.

Top