ACTUEEL

Nog geen besluit over cardiologie Gemini Ziekenhuis

Voorlopig kunnen patiƫnten nog voor hartzorg terecht in het Gemini Ziekenhuis. De overkoepelende Noordwest Ziekenhuisgroep laat eerst onderzoeken of de complexe cardiologische zorg kan verhuizen naar Alkmaar. Dat maakt het college van burgemeester en wethouders deze week bekend na een gesprek met het ziekenhuisbestuur.

Het Gemini Ziekenhuis in Den Helder wordt ontwikkeld volgens een in juni 2014 door de raad van bestuur vastgesteld plan. Dat plan gaat uit van een kleiner Gemini. Momenteel wordt in het kader hiervan geïnventariseerd hoe de zorg in de regio moet worden verdeeld. Zo wordt er ook gekeken of de complexe hartzorg kan worden geconcentreerd in Alkmaar.

De raad van bestuur heeft besloten om een onafhankelijke beoordeling te vragen aan externe deskundigen met competenties op ziekenhuiszorg, organisatie en medische inhoud. Om dit onderzoek te begeleiden wordt nog een stuurgroep gevormd.

Hoe lang dit onderzoek gaat duren is nog niet duidelijk. Voorlopig wordt er geen besluit genomen over de cardiologie in Den Helder, aldus de Noordwest Ziekenhuisgroep.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top