ACTUEEL

Allergische reacties na griepprik Canada

In Canada zijn na inentingen tegen de Mexicaanse griep een ongewoon aantal allergische reacties geconstateerd. Een deel van de gebruikte vaccins van de firma GlaxoSmithKline is daarom teruggeroepen, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Nederland gebruikt andere vaccins

Dit vaccin van GlaxoSmithKline is niet in Europa, en dus ook niet in Nederland, op de markt. Dat liet een woordvoerster van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) weten. In Nederland werken artsen en de GGD's met twee verschillende vaccins, van Novartis en GlaxoSmithKline.

Onderzoek

De zaak wordt onderzocht door de Canadese autoriteiten, zei WHO-woordvoerder Thomas Abraham dinsdag in Genève, waar de WHO zijn hoofdkwartier heeft.

'In Nederland niets verontrustends'

Volgens een zegsman van het Nederlands Bijwerkingen Centrum, Lareb, krijgt het instituut niet opvallend veel meldingen van bijwerkingen van de inentingen binnen. “We hebben nog niets verontrustends geconstateerd. We zien een constant beeld.” (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top