ACTUEEL

Bussemaker schakelt Afrikanen in tegen vrouwenbesnijdenis

Staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) benoemt woensdag ambassadeurs uit Afrikaanse bevolkingsgroepen in Nederland voor de campagne tegen vrouwenbesnijdenis. Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) doet een beroep op kennis uit Afrikaanse landen, bijvoorbeeld Senegal, waar de traditie van vrouwenbesnijdenis in veel dorpen verdwenen is. “Omgekeerde ontwikkelingssamenwerking'', stelde Bussemaker dinsdag in televisieprogramma Het Elfde Uur.

Europese conferentie over genitale verminking

Volgens de PvdA-bewindsvrouw wijzen Afrikaanse migranten in Nederland er bij vrouwenbesnijdenis vaak op dat het gaat om hun cultuur. De mensen in hun thuisland zijn echter al tot het inzicht gekomen dat het gaat om verminking van het lichaam met grote risico's voor de gezondheid. In Den Haag vindt woensdag een Europese conferentie over genitale verminking plaats. Bussemaker hoopt daar samen met Europese collega's afspraken te maken over een campagne tegen vrouwenbesnijdenis.

Verloskundigen registreren vrouwenbesnijdenis

De staatssecretaris wees erop dat ze ook al maatregelen heeft genomen. Zo gaan verloskundigen vrouwenbesnijdenis registreren onder zwangeren. Ook wil ze naar Frans voorbeeld contracten sluiten met migranten uit risicolanden, zoals Eritrea, Sudan en Ethiopië, die met dochters hun land van herkomst bezoeken. Bussemakerj wil deze ouders een contract laten ondertekenen en meegeven waarin staat dat genitale verminking in Nederland strafbaar is. (c) ANP 2009

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top