Finance

Versatility in verweer tegen ‘faillissementen-golf’

Versatility is op 2 november noodgedwongen gestopt met het leveren van zorg. De stichtingen die in Drente en Flevoland actief waren stopten, in navolging van de stichtingen in regio Gelderland. Hiermee verweert Patricia van der Lelie, manager bij Versatility Thuiszorg, zich tegen de eerdere berichtgeving. Hierin was onder meer sprake van 21 stichtingen verspreid over Nederland.

Faillissement Versatility

De stichtingen die eind 2005 van start zijn gegaan, zijn volgens Van der Lelie ten onder gegaan aan concurrentie en kartelvorming. “Het was moeilijk om ertussen te komen. Ziekenhuizen sturen bijvoorbeeld cliënten meteen door naar bekende zorgaanbieders.” Het faillissement heeft ongeveer 40 medewerkers getroffen. De meesten zouden inmiddels een nieuwe baan bij een andere zorgverlener hebben.

Transparantie versus constructies

Versatility zou op ‘een merkwaardige manier’, via weinig transparante constructies, thuiszorg hebben aangeboden in bijna heel Nederland. Van der Lelie ontkent de merkwaardige praktijken. Een gunning voor zorgverlening in regio Nijmegen zou bijvoorbeeld gebruikt zijn voor zorgverlening tot in Amersfoort. “Dit is regelrechte nonsens. Wij zijn nooit in Amersfoort actief geweest”, aldus Van der Lelie. “Versatility heeft immer volgens wet- en regelgeving zorg geleverd en is in het bezit van een HKZ-certificering. Er is sprake van een transparante organisatie”, aldus Van der Lelie.

Geen BV-structuur

Ook verwijst zij het bestaan van 21 stichtingen en de BV-structuur naar de prullenbak evenals het feit dat Versatility landelijk werkt. “Wij hebben destijds voor 21 stichtingen in meerdere regio’s een wettelijke toelating van het ministerie aangevraagd. Dat is nodig om zorg te mogen leveren. Het plan was om daarmee ooit actief te worden”, zegt Van der Lelie. De thuiszorgorganisatie is een stichting. De drie betrokken holdings zijn de drie bestuurders van deze stichting.

Website Versatility opgeheven

“De website van Versatility Thuiszorg is opgeheven, omdat wij geen zorg meer leveren”, zegt Van der Lelie. “Het hoofdkantoor in Didam is via e-mail nog wel bereikbaar. Een ieder die vragen heeft wordt teruggebeld of teruggemaild.”

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

26 november 2009

Weer eens wat anders dan de griepgolf. Misschien is er Versaflu o.i. en kan men binnen de familie uit de boze droom wakker worden.

Maar m.i. kan men het draaien hoe men wil, ik heb zelf bij deze organisatie gewerkt en heb vanaf het begin onrust ervaren, elke maand met spanning mijn salaris afgewacht en veel mensen zien komen en vooral ook weer zien gaan, al dan niet gedwongen, of geduwd, of op een andere manier.

En ach, geen kansen en mensen goed verzorgd? Volgens mij is het moeilijk om kunde binnen te halen als je alleen maar aan de onderkant van de CAO de lonen wilt betalen.

Nu vind ik zelf dat ik een erg zoet verhaaltje heb geschreven, want binnen deze organisatie is in de korte tijd dat ik er heb gewerkt een heleboel gebeurd.

Anoniem

11 november 2012

Grote oplichters zijn dit. Zal tijd worden dat justitie hieraan wat gaat doen,

Anoniem

13 december 2013

Deze familie woont aan de Herwensedijk 50 te Herwen. Hier rotzooien ze gewoon door. Wordt tijd dat de fiscus zich hiermee gaat bemoeien op dit adres. Alle mensen die hier zwart betalen 'pas op'

Top