Finance

Teva rondt overname van Allergan af

Farmaceutisch bedrijf Teva heeft de overname van de generieke activiteiten van Allergan afgerond, na het verkrijgen van goedkeuring van alle overheidsinstanties. Teva heeft bijna 34 miljard dollar in cash en 100 miljoen aandelen betaald aan de branchegenoot.

Teva is een Israëlische producent van generieke geneesmiddelen. Allergan is onder meer producent van Botox. Teva-baas Erez Vigodman: "Deze strategische overname brengt twee bedrijven samen die een leidende positie hebben op het gebied van generieke medicijnen en die elkaars sterkten, merken en cultuur aanvullen." Volgens hem zal Teva dankzij de overname "nog beter" in staat zijn om generieke medicijnen van de hoogste kwaliteit tegen concurrerende prijzen te leveren.

Teva verwacht jaarlijks een kostensynergie en belastingbesparingen te bereiken van ongeveer 1,4 miljard dollar. Dit zal behaald worden in het derde jaar na het sluiten van de transactie. Teva verwacht dat besparingen gerealiseerd zullen worden door grotere efficiëntie bij de uitvoer van activiteiten, ondersteunende afdelingen, productie en verkoop en marketing.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top