ACTUEEL

Ruim 30 Amerikaanse militairen besmet met zika

Ruim dertig militairen van het Amerikaanse leger zijn besmet met het zikavirus. Ze hebben de besmetting opgelopen in overzeese landen waar het virus is vastgesteld, meldde CNN woensdag op basis van een woordvoerder van het Pentagon.

Een van de besmette militairen is een zwangere vrouw. De woordvoerder van het Pentagon zei niet te weten hoeveel van de militairen nog steeds ziek zijn en hoeveel er teruggekeerd zijn naar de Verenigde Staten.

Het virus, dat wordt overgedragen door muggen, is vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen. Het kan misvormde baby's veroorzaken. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

RaadvoordeOuderenbescherming

4 augustus 2016

De IGZ schreef toch ook in haar uitleg over de tot stand koming van de Zwarte Lijst dat zorginstellingen zelf met plannen van aanpak moesten komen en dat de IGZ met bestuurders in gesprek ging over wat er zoal gesignaleerd is aan tekorten en problemen? Weet de IGZ nu hoe in Rijswijk Florence de door de IGZ gemelde problemen worden aangepakt? Staat de IGZ achter deze aanpak? Hoe worden familieleden door de IGZ ingelicht over deze 'oplossing'?

Top