ACTUEEL

Patiënt krijgt rekening voor weigeren arts

Patiënten die behandelingen door een dienstdoend arts op het laatste moment weigeren, moeten zelf de extra kosten ten gevolge hiervan betalen. Dat heeft minister Ab Klink van VWS vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven.

Acute situaties

Klink schrijft dat de kosten van weigeringen in acute situaties verhaald kunnen worden op de patiënt. In electieve situaties ligt dit anders. Wanneer patiënten verzoeken om een andere arts tijdig uiten, dan moet dit mogelijk zijn. Klink denkt hierbij aan verzoeken om een vrouwelijke of mannelijke arts. Onder tijdig uiten, verstaat Klink dat patiënten dit melden bij het maken van een afspraak.

Belang communicatie

De minister staat weliswaar achter de financiële maatregel, maar benadrukt de noodzaak van communicatie. Klink: “Goede voorlichting vooraf is mijn inziens effectiever dan financiële maatregelen achteraf. Ik wil dan ook benadrukken dat zorgaanbieders hieraan meer aandacht moeten besteden.”

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top