ACTUEEL

Oproep voor alle patiënten Duitse kliniek

De Duitse autoriteiten roepen alle patiënten van de Klaus Ross Kliniek op zich te melden, ook degenen die al langer geleden zijn behandeld. Voor alle cliënten van de alternatieve kankerkliniek bestaat een ,,concreet gezondheidsrisico'', staat in een gezamenlijke verklaring van de Duitse, Nederlandse en Belgische politie.

Aanleiding voor de oproep is het overlijden van drie mensen die zich onlangs in de kliniek hebben laten behandelen. Het zijn een 43-jarige vrouw en een 55-jarige man uit Nederland en een 55-jarige vrouw uit België. Twee Nederlandse vrouwen liggen nog in het ziekenhuis.

Waaruit het genoemde gezondheidsrisico precies bestaat, is nog niet bekend omdat medisch onderzoek nog moet uitwijzen waardoor de drie zijn overleden.

De politie in Mönchengladbach en het Openbaar Ministerie Krefeld zijn een onderzoek begonnen. Nederlanders kunnen zich melden bij de Nederlandse politie.

De Klaus Ross Kliniek ligt net over de grens in het Duitse Bracht en richt zich hoofdzakelijk op Nederlanders. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wulf van Loenen

9 augustus 2016

En of ook familie van kankerpatiënten het overlijden willen melden van hun dierbaren bij wie behandeling in reguliere ziekenhuizen niet tot overleven leidde.

Top