Finance

Fagron-dochter mogelijk betrokken bij fraude in VS

De Amerikaanse justitie onderzoekt of het Nederlands-Belgische apotheekbedrijf Fagron bij declaratiefraude betrokken is. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

Een dochterbedrijf van Fagron, Freedom Pharmaceuticals, heeft volgens de FBI geprofiteerd van de activiteiten van een mantelbedrijf, MedHealth RX. Dat bedrijf omzeilde de vergoedingsregels voor bepaalde medicijnen. Verzekeringsmaatschappijen zouden zo in 2013 en 2014 voor miljoenen dollars zijn opgelicht.

Fagron zegt zelf pas sinds kort op de hoogte te zijn van het FBI-onderzoek en wijst erop dat de FBI vooralsnog geen melding maakt van verdenkingen aan het adres van Freedom of Fagron.

Ongelukkig

Fagron levert onder meer grondstoffen waarmee apotheken zelf medicijnen maken. Bij het bedrijf met een omzet van bijna 500 miljoen euro werken wereldwijd ruim 2000 mensen.

De verdenkingen komen voor Fagron op een ongelukkig moment. De onderneming heeft zijn wankele financiële positie net weten te repareren, dankzij een kapitaalinjectie van 220 miljoen, aldus het FD.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top