ACTUEEL

‘Bussemaker gaf Meavita een doodsteek’

Staatssecretaris Jet Bussemaker heeft zorgconcern Meavita bewust bankroet laten gaan. Dat stelt ABVAKABO FNV in een verzoekschrift aan de Ondernemingskamer. Met het weigeren van financiële steun, zou Bussemaker Meavita een ‘doodsteek’ hebben gegeven. Dat meldt het NRC Handelsblad.

Wachten op bankroet

Bussemaker heeft in februari aan Meavita geschreven geen basis te zien voor overleg over een reddingsplan op rijkskosten. Op 17 februari schrijft zij de Tweede Kamer dat het uitblijven van voorschotten van zorgkantoren betekent dat Meavita lange tijd van liquide middelen verstoken zal zijn. Het is dan wachten op een bankroet, stelt ABVAKABO FNV. Een week later kreeg Meavita inderdaad uitstel van betaling.

Moedwillig faillissement

Charles Laurey, de laatste bestuursvoorzitter van de zorginstelling, stelde in mei al dat de overheid Meavita moedwillig failliet heeft laten gaan. Volgens hem om de noodlijdende thuiszorg duidelijk te maken dat falende bedrijven niet op steun hoefden te rekenen.

Onderzoek wanbeleid

De vakbond wil onderzoek naar het wanbeleid bij Meavita, aldus het NRC Handelsblad. ABVAKABO FNV wil de verantwoordelijke bestuurders aansprakelijk stellen. De Ondernemingskamer in Amsterdam behandelt het verzoekschrift op 14 januari 2010.

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top