ACTUEEL

Ziekenhuis Ede begeleidt Olympische sporters

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede zorgt de komende weken voor medische begeleiding van de Nederlandse deelnemers aan de Olympische en Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Drie artsen van de afdeling topsportgeneeskunde van het ziekenhuis zijn afgereisd naar Brazilië. Het Radiologisch Centrum voor Topsport (RCT) van Gelderse Vallei kijkt mee met eventuele röntgen-, echo- of mri-onderzoeken en geeft vanuit Ede diagnose en advies over de behandeling, zo maakte het ziekenhuis vrijdag bekend.

In het ziekenhuis in Ede is een speciaal werkstation ingericht voor de Spelen. Als een sporter een blessure oploopt, kunnen drie radiologen rechtstreeks meekijken met beelden die van de blessure worden gemaakt. De radiologen zijn speciaal getraind in het opsporen en beoordelen van afwijkingen door blessures bij topsporters.

Het Edese ziekenhuis werkt al sinds 2008 nauw samen met sportkoepel NOC*NSF. Sinds 2010 is het ziekenhuis ook betrokken bij de Olympische Spelen.

Ook het St. Anna Ziekenhuis uit Geldrop heeft in Rio de Janeiro drie artsen, onder wie chef-arts van het NOC*NSF Cees-Rein van den Hoogenband, en twee fysiotherapeuten. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top