HRM

Marente ontwikkelt nieuw sociaal plan

Ouderenzorginstelling Marente heeft een nieuw sociaal plan opgesteld. Het plan verzekert medewerkers bij een eventuele reorganisatie van financiƫle ondersteuning en hulp bij het vinden van een nieuwe baan en loopt van 1 juli 2016 tot 1 januari 2019.

Het plan is tot stand gekomen na een "intensief onderhandelingsproces" met de vakbonden CNV, FNV, Nu'91 en FBZ. Zij hebben hun handtekening gezet onder het sociaal plan. Ook de ondernemingsraad van Marente is betrokken bij het proces en is tevreden met het resultaat. Het nieuwe plan voldoet onder meer aan de nieuwe Wet werk en Zekerheid.

Medewerkers hebben volgens Marente recht op fatsoenlijk sociaal beleid, zeker in tijden van vele veranderingen zoals in de ouderenzorg. De zorgaanbieder moet zich naar eigen zeggen flexibel  kunnen opstellen ten opzichte van alle ontwikkelingen. Als dit leidt tot reorganisaties, dan is het volgens Marente belangrijk dat personeel kan rekenen op goede ondersteuning van de werkgever. De organisatie doet naar eigen zeggen veel aan scholings- en mobiliteitstrajecten in de praktijk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top