ACTUEEL

'Brief verpleegkundigen: besluit hartzorg Den Helder al genomen'

Over het verdwijnen van de acute hartzorg uit Den Helder is wel degelijk al een besluit genomen. Dat zou althans blijken uit een brief van de intensive care-verpleegkundigen van het Gemini Ziekenhuis, het Helderse onderdeel van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Zij schrijven dat zij dit van de raad van bestuur hebben vernomen.

De artsen Rob Benink en Peter Dijkgraaf hebben de brief naar buiten gebracht. Het Noord-Hollands Dagblad citeert eruit:

"Naar aanleiding van de bijeenkomst op 19 juli met de raad van bestuur willen wij als groep IC/CCU verpleegkundigen reageren op het bericht dat de maatschap cardiologie heeft besloten om alle acute en meerdaagse klinische cardiologische zorg voortaan uitsluitend in Alkmaar te behandelen."

De IC-verpleegkundigen trekken aan de bel omdat ze het concentreren van de hartzorg in Alkmaar een slecht idee vinden. Het zou ten kosten gaan van de kwaliteit en bereikbaarheid van de zorg.

Dijkgraaf en Benink zien in de brief bewijs dat de raad van bestuur op 19 juli aan het personeel heeft gemeld dat er sprake was van een genomen en niet van een voorgenomen besluit. Het Helderse raadslid Michiel Wouters bevestigt die lezing tegenover het Noord-Hollands Dagblad.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top