ACTUEEL

Presidentskandidaat Clinton wil miljard euro voor bestrijding zika

De Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton heeft de volksvertegenwoordigers in haar land opgeroepen hun zomerreces te onderbreken. Ze wil dat ze terugkeren naar Washington om alsnog te stemmen over een wetsvoorstel, dat geld vrijmaakt voor de bestrijding van het zikavirus.

Clinton deed haar oproep nadat ze dinsdag een ziekenhuis in Miami in de Amerikaanse staat Florida had bezocht. Florida is de eerste staat waar het zikavirus lokaal is overgedragen. Eerder werden besmettingen enkel in het buitenland opgelopen. Clinton hoopt dat er omgerekend 1 miljard euro kan worden vrijgemaakt voor de bestrijding van het virus.

Het zikavirus is vermoedelijk vooral gevaarlijk voor ongeboren baby's. Zij kunnen microcefalie krijgen, een aandoening die leidt tot een te kleine schedel en achterblijvende ontwikkeling van de hersenen. Braziliaanse wetenschappers sluiten echter niet uit dat het virus tot meer problemen leidt, problemen die misschien pas op latere leeftijd aan het licht komen. (ANP/RTR)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top