HRM

‘Saamhorigheid is nodig voor goede resultaten’

Teamwork en saamhorigheid zijn essentiële voorwaarden voor goede prestaties in de zorgsector. Dat zegt Jos Merx, lid raad van bestuur van Meander Groep Zuid Limburg. “In een sector waarin veel gebeurt is saamhorigheid heel belangrijk om tot goeie resultaten te komen.”

Als het om gezamenlijkheid gaat, kan de fiets volgens Merx een belangrijk instrument zijn werknemers en organisaties dichter bij elkaar te brengen. “Samen met mensen tot het gaatje gaan en een beetje afzien kan heel nuttig zijn”, zegt Merx. “Als je samen zweet, ga je een beetje van elkaar houden en harder voor elkaar werken. Zeker in een sector waar veel gebeurt is die saamhorigheid heel belangrijk om tot goeie resultaten te komen.”

“Fietsen stimuleert het teamgevoel”, vindt ook Joris de Jong, interim-bestuursvoorzitter van Vivantes Zorggroep. “Het helpt als je met elkaar beweegt.”

“Ik vind fietsen zeker teamwork. Het is een sport die je samen doet, alleen je moet zelf kunnen presteren”, zegt Merx. “Net als in het werk, je staat voor een organisatie, maar je moet zelf performen. Dat geldt voor fietsen precies hetzelfde.”

Competitie

“Zeker met zorgbestuurders is er uiteindelijk ook wel een beetje competitie”, erkent De Jong. “Dan gaat het om dingen als wie het eerste boven is, maar dat is ook leuk. Fietsen is vooral een heerlijke manier om na te denken over wat er op je pad komt, zowel op het werk als in het leven.”

Ondanks zijn eigen enthousiasme zal De Jong zijn werknemers nooit pushen om op de fiets te klimmen. “Als mensen sportief met elkaar bezig willen zijn, faciliteren we dat. Ik stimuleer het, maar het moet wel uit de mensen zelf komen.”

De materiaalkosten hoeven volgens De Jong geen beletsel te zijn. Het is wat hem betreft onzin om te denken dat fietsen een sport is die draait om dure spulletjes. “Ik ben zelf begonnen met een fiets van 200 euro, dat is prima. Om te beginnen maakt dat helemaal niets uit.”

 
Lees meer over de 1e Skipr Care & Cure Cycle Challenge

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top