ACTUEEL

St Jansdal en AVL breiden samenwerking uit

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) in Amsterdam hebben hun samenwerking "verder verstevigd" door afspraken hierover vast te leggen in een overeenkomst. De intensieve samenwerking beslaat onder meer intercollegiale videoconsulten en richt zich op prostaat-, borst- en darmkanker.

De ziekenhuizen werken al een aantal jaren samen met als doel de kwaliteit, bereikbaarheid en doelmatigheid voor oncologische patiënten binnen het St Jansdal en het AVL te optimaliseren. Ook de continuïteit van de zorg is gebaat bij deze krachtenbundeling. Met de ondertekening van de overeenkomst is volgens hen een volgende stap gezet in "het professionaliseren en waarborgen van de samenwerking". Door de intensieve samenwerking kunnen patiënten van het St Jansdal bijvoorbeeld meedoen aan klinische studies van het AVL.

Het samenwerkingsinitiatief sluit aan bij het landelijke beleid 'dichtbij waar mogelijk, verder weg waar nodig'. Emile Voest, medisch directeur van het AVL, vindt het van belang de kennis en expertise van zijn ziekenhuis zoveel mogelijk beschikbaar te stellen aan oncologische patiënten ook buiten het AVL. "We kunnen nu behandelprotocollen en netwerkzorgpaden in het St Jansdal verder mee ontwikkelen aan de hand van landelijke richtlijnen en best practices. Wanneer een behandeling niet wordt aangeboden in Harderwijk, kunnen patiënten hiervoor naar Amsterdam komen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top