Finance

Gemeenteambtenaar krijgt nieuwe collectieve zorgverzekering

Gemeenteambtenaar krijgt nieuwe collectieve zorgverzekering

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft een nieuwe collectieve zorgverzekering met drie zorgverzekeraars gesloten voor na 1 januari 2017: CZ, IZA en Menzis. De collectieve zorgverzekering is voor (oud-)medewerkers en (voormalige) politieke ambtsdragers bij gemeentelijke organisaties, en hun gezinsleden.

De huidige collectieve zorgverzekering is met IZA en Zilveren Kruis en loopt 1 januari 2017 af. De VNG heeft er in de nieuwe collectieve zorgverzekering voor gekozen om drie in plaats van twee zorgverzekeringen te contracteren om de onderlinge concurrentie te vergroten. "Hiermee beogen wij een optimale prijs-kwaliteitsverhouding  en keuzevrijheid voor de medewerkers mogelijk te maken." De VNG heeft de collectieve zorgverzekering Europees aanbesteed.

De nieuwe collectieve zorgverzekering loopt van 1 januari 2017 tot 1 januari  2020, met de mogelijkheid om het  eenmaal met een jaar te verlengen tot 1 januari 2021. Het contract met IZA, CZ en Menzis bevat afspraken over de basisverzekering, de aanvullende verzekeringen en het werkgeverspakket. Het contract is overigens niet van toepassing op Amsterdam en Den Haag, zij hebben namelijk een eigen collectieve zorgverzekering.

Prikkel

Onder het nieuwe zorgcontract bieden IZA, CZ als Menzis het wettelijk maximum van 10 procent collectiviteitskorting aan medewerkers. Voor gemeenteambtenaren is er nog een prikkel om zich bij IZA, CZ of Menzis te verzekeren. Alleen de medewerkers die zich onder dit contract aanvullend verzekeren bij IZA , CZ of Menzis en een aanvullende verzekering van niveau 3 of 4 hebben, ontvangen een tegemoetkoming in de ziektekosten. Deze tegemoetkoming kan oplopen tot bijna 300 euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top