ACTUEEL

'De Friesland moet afspraken met De Sionsberg nakomen'

De Stichting Red de Sionsberg roept De Friesland Zorgverzekeraar op om de afspraken met De Sionsberg voort te zetten. Deze oproep doet de stichting vandaag in een advertentie in provinciale en regionale media, mede namens onder meer het ziekenhuis, de medische staf, meerdere gemeenten en huisartsen in de provincie Friesland.

Recent werd bekend dat de zorgverzekeraar het contract met het ziekenhuis in Dokkum opzegt omdat De Sionsberg zich teveel als een ziekenhuis gedraagt, in plaats van als een anderhalve lijnscentrum. De Stichting Red de Sionsberg noemt dit “onbegrijpelijk en ontmoedigend”. “Terwijl medisch centrum Sionsberg goede cijfers laat zien, patiënten de loop naar Dokkum te pakken hebben en er volgens huisartsen en gezondheidsinspectie zorg van uitstekende kwaliteit wordt verleend, steekt de verzekeraar een spaak in het wiel.”

De Sionsberg biedt laag-complexe medische hulp en zorg, aldus de stichting, en doet dit beter, goedkoper en sneller dan elders geleverd kan worden. De Sionsberg houdt koers met of zonder De Friesland Zorgverzekeraar, stelt de stichting. Bereikbare zorg is cruciaal voor de regio. Afstanden en financiën mogen geen drempel zijn. Dat is ook in het belang van mensen, bedrijven en organisaties in onze regio. De stichting en andere betrokkenen roepen de zorgverzekeraars op “het huidige zorgconcept” voort te zetten na 2016 en in gezamenlijk overleg te treden met alle betrokken zorgpartners.

Regio

In 2015 is aan de bevolking en alle betrokkenen gevraagd wat de zorg voor deze regio zou moeten inhouden binnen Sionsberg. De kaders voor deze wensen formuleerde De Friesland Zorgverzekeraar: duurzaam, rendabel en passend binnen wet- en regelgeving. Het plan wat daaruit is voortgekomen voor het ziekenhuis acht de bevolking als leidend en bindend, stelt de stichting. Zij vindt dat de zorgverzekeraar zich moet houden aan de afspraken en verantwoordelijk is voor voldoende toegang en beschikbaarheid van zorg in regio Noordoost Friesland, Schiermonnikoog, Ameland en Noordwest Groningen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top