Finance

'Dubieuze gang van zaken rond failliet Solace'

De eigenaar van zorgaanbieder Solace ATC zou dubieuze handelingen hebben verricht rond het faillissement van het bedrijf. Trees Zwienenberg zou vlak voor het faillissement druk hebben uitgeoefend op cliënten en medewerkers om over te stappen naar een ander thuiszorgbedrijf van haar, BiOns, dat ze daarna onder een ander moederbedrijf onderbracht.

Dit schrijft de Volkskrant. Door BiOns elders onder te brengen, wilde zij het bedrijf mogelijk buiten bereik van schuldeisers houden. Verder zou Zwienenberg valse loonstroken hebben opgesteld en "minstens vijf jaar lang te weinig pensioenpremie afgedragen", aldus de krant.

Solace ATC is actief in Twente en werd failliet verklaard op 19 juli. De curator zegt tegen de Volkskrant dat er een schuld is van 1,4 miljoen euro, bij het pensioenfonds en de Belastingdienst. Bij het bedrijf werkten meer dan tweehonderd mensen voor zo’n 3500 cliënten. De curator meldt op de site dat werknemers in elk geval tot eind augustus hun werk moeten voortzetten om het recht op een faillissementsuitkering niet te verspelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top