ACTUEEL

Franciscus opent waterzuiveringsinstallatie

Het Rotterdamse Franciscus Gasthuis neemt een zuiveringsinstallatie in gebruik waarmee afvalwater uit het ziekenhuis wordt gezuiverd. Het water wordt gezuiverd voordat het op de riolering van de gemeente wordt geloosd. De eerste fase van de installatie is gisteren geopend.

Het Franciscus Gasthuis is het derde ziekenhuis in Nederland met een soortgelijke installatie. In het afvalwater van ziekenhuizen zitten veel schadelijke stoffen als medicijnresten en hormoonverstorende stoffen. 

“Om mensen beter te maken hebben we medicijnen nodig, maar als ziekenhuis willen we geen stoffen meer in het oppervlaktewater,” zegt voorzitter Van Erp-Bruinsma in de lokale krant.

Een deel van het gezuiverde water wordt gebruikt voor de eigen koeltoren van het ziekenhuis.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wulf van Loenen

19 augustus 2016

Blijkbaar schieten de grote waterzuiveringsinstallaties hierin tekort en kwam het toch in het oppervlaktewater terecht. Waar drinkwater van gemaakt wordt of waar we in zwemmen. Of zuivering nu in het groot of in eigen beheer in het klein geschied; het gaat er om wat er vervolgens met de uitgefiltreerde/gescheiden verontreinigingen verder gebeurd op milieugebied.

Top