ACTUEEL

‘Zorgverzekeraars zijn niet de regisseurs van de zorg’

Voorzitter van Federatie Medisch Specialisten Frank de Grave stelt dat doelmatigheid het allerbelangrijkste is om de zorgkosten in toom te houden en dat zorgverzekeraars daarbij niet de regisseurs zijn die alles moeten bepalen.

In een interview over de huidige financiering van de zorg met BNR Radio zegt De Grave dat hij ‘wel wat armpjes heeft gedrukt met de zorgverzekeraars’. “Die zorgverzekeraars hebben we wel een stukje teruggedrukt. Ze gaan over uw en mijn premie, maar het moet niet zo zijn dat  zorgverzekeraars gaan voorschrijven hoe het in de spreekkamer moet.”  

Op de financiën letten, is ook niet de primaire taak van de dokter, maar doelmatig besteden van een euro is wel een kwaliteitskenmerk voor dokters, vindt De Grave. De zorgverzekeraar is van de premie.

Gezondheidswinst

De Grave vindt het huidige systeem van financiering op basis van verrichtingen niet optimaal. Hij zou liever willen financieren op basis van gezondheidswinst. Het probleem hierbij is dat gezondheidswinst vooralsnog niet goed is te meten.

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top