ACTUEEL

'Patiënt moet zetel krijgen in bestuur ziekenhuis'

Patiënten moeten zitting krijgen in het bestuur van ziekenhuizen. Op die manier wordt het belang van patiënten minder snel vergeten. Dat heeft hoogleraar heelkunde Johan Lange van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum donderdag gezegd in een interview met Trouw.

Veiligheid patiënten

De Nederlandse gezondheidszorg moet volgens Lange veel meer oog krijgen voor de veiligheid van patiënten en het voorkomen van fouten in de behandeling en verzorging. Andere bedrijfstakken zoals de luchtvaart en petrochemie zijn volgens hem veel verder met het veiligheidsbeleid. Lange doet deze uitspraken in Trouw in verband met het verschijnen van een boek van het kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO over medische missers.

Johan Lange

Lange is ook voorzitter van de commissie Patiëntveiligheid van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, een beroepsorganisatie van chirurgen. (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event <<

Skipr bestaat op 10 december 2009 precies één jaar. Deze eerste verjaardag wordt een boeiend spektakel. Het Skipr 1 jaar Event is exclusief voor beslissers in de zorg. Als u dit niet wilt missen, meldt u zich dan hier aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top