ACTUEEL

RIBW Gooi & Vechtstreek en Kwintes zijn gefuseerd

Kwintes en de RIBW Gooi & Vechtstreek (RIBW G&V) zijn bestuurlijk gefuseerd. Zij werken toe naar een juridische fusie, die in moet gaan op 1 januari 2018.

Feitelijk heeft Kwintes de zeggenschap over RIBW G&V overgenomen van Vivium Zorggroep. Kwintes en de RIBW G&V, die beide begeleiding en zorg bieden aan mensen met een psychische kwetsbaarheid, verwachten hiermee de kwaliteit van hun dienstverlening verder te verbeteren. De visie van Vivium Zorggroep om zich volledig op ouderenzorg te richten maakt deze fusie volgens de twee organisaties “voor de hand liggend”. Ook sluiten de werkgebieden geografisch goed op elkaar aan.

De directievoering over de RIBW G&V blijft berusten bij Rob Joosten. Cliënten van de beide organisaties behouden de ondersteuning die zij voorheen kregen. Beide organisaties zien de fusie in alle opzichten als een sterke match. Zowel Kwintes als de RIBW G&V bieden maatschappelijke opvang, begeleiding thuis en beschermd wonen. De RIBW G&V voegt daar specialisaties aan toe op het gebied van jeugd & opvoeding en jongvolwassenen met autisme.

Juridische fusie

Inmiddels werken de organisaties ook aan een juridische fusie. Dat betekent dat de RIBW G&V volledig onderdeel wordt van Kwintes en onder die naam verder gaat. De beoogde datum daarvoor is 1 januari 2018.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top